israfil.jpg

Stille stemmen

"Wij zijn ook maar mensen die gewoon graag zien. En daarvoor vind ik dat er mag gevochten worden." (Yasmina)

Stille Stemmen is een bundeling van 17 getuigenissen van LGBT+ personen met migratieachtergrond en mensen uit hun nabije omgeving.  

Stille Stemmen is er in de eerste plaats voor LGBT+ personen met migratieachtergrond die op zoek zijn naar verhalen. Doorheen de vele stemmen die aan bod komen, hopen we herkenning, steun, kracht en inspiratie te bieden aan mensen die zoekend zijn. 

De verhalen geven professionals een beter beeld van de leefwereld van mensen uit onze doelgroep, en van de manieren waarop mensen zelf omgaan met uitdagingen. Leerkrachten of sociaal-cultureel werkers kunnen ze dan weer inzetten voor sensibiliserende of educatieve activiteiten. 

Bestel via info@merhaba.be

 

 

kezban.jpg

 

 

Een voorsmaakje…

pagina-yordan.png

Yordan

Mijn naam is Yordan, ik ben 18 jaar en mijn allergrootste droom is om een wereldreis te maken. Mijn droombestemming? Ergens waar het koud is. Zoals Alaska bijvoorbeeld: super mooi en rustig, volgens mij is het daar echt geweldig. 

Rond mijn zeven à acht jaar wist ik dat ik anders was. Ik was vrij mollig, en had niet zoveel vrienden, maar er was meer aan de hand dan enkel dat. Ik voelde mij raar en anders dan andere kinderen. Toen mijn broer in de zomer zijn zwembroek mocht aandoen, en ik van mijn mama een badpak aanmoest omdat ik een meisje was, dan vond ik dat niet eerlijk. “Ik ben toch net als mijn broer?” dacht ik, 

 

Yasmina

Het feit dat ik op meisjes val is eigenlijk een heel groot probleem. En het feit dat ik nu toch nog contact heb met mijn papa, dat die er is voor mij , dat die respect heeft voor mij, dat vind ik een heel mooie evolutie, want dat was vroeger echt ondenkbaar. Die vindt dat niet oké, maar hij blijft wel aanwezig  in ons leven, en dat is echt wel mooi. Ik denk dat dat wel uitzonderlijk is.

Naar mijn familie in Marokko toe zie ik dat niet goed komen zoals ik het graag zou willen, dus dan denk ik “Ik moet mij gewoon aanpassen.” Waar kies ik voor? Als ik mag kiezen, dan kies ik voor authenticiteit, ook bij de familie.

 

print-pagina-yasmina.png