lindz-marsh-ptfazz3rlxi-unsplash-1.jpg

Roots & Wings

Roots & Wings schetst een indringend portret van vier individuen die in al hun diversiteit twee dingen gemeenschappelijk hebben: hun Marokkaanse roots en hun liefde voor mensen van hetzelfde geslacht. We zien het verhaal van een aantal jonge mensen die erin slagen om hun vleugels uit te slaan en zichzelf te zijn, zonder daarbij hun roots te verloochenen.

De documentaire start en eindigt met een pakkende getuigenis van Hassan Jarfi – vader van Ihsane. Ihsane Jarfi is in 2012 vermoord door vier jonge mannen die vonden dat hij omwille van zijn homoseksualiteit niet het recht had om te leven. 

Roots & Wings gaat over dromen en verlangens, over familiale verbondenheid en liefde. De docu snijdt op een ingetogen manier een onderwerp aan dat niet altijd gemakkelijk ter sprake kan worden gebracht. Het is een genuanceerde, hoopvolle en voor velen herkenbare prent die de geportretteerden in verschillende aspecten van hun zijn in beeld brengt. 

 

Doelpubliek

Breed publiek - iedereen die openstaat om zich vertrouwd te maken en te laten raken door de leefwereld van holebi’s met een migratieachtergrond
 

Talen

De documentaire is Frans-Nederlands gesproken, en telkens ondertiteld in de andere taal en het Engels. We beschikken tevens over een gedubde versie in het Marokkaanse Darija
 

Voorstelling organiseren

De documentaire kan in co-organisatie met Merhaba voor jouw doelpubliek vertoond worden. 

Neem contact op voor meer info.

visuelle-roots-wings.jpg

 " Kinderen zijn een geschenk van God. Maar een geschenk, dat neem je zoals het is. En je moet hen onderhouden, er zorg voor dragen, hen helpen om te leven en om te zijn wie ze zijn. Want er is niets ergers dan de dood en niets ergers dan ouders die hun kinderen verliezen" (Hassan Jarfi)