mtmm-header.jpg

Message to My Mother

De documentaire

Message to My Mother laat vrouwen uit verschillende generaties aan het woord over diverse thema’s als genderrollen, opvoeding, seksualiteit, migratie en relaties. Allen samen bieden ze de kijker een rijk palet aan perspectieven, en leggen ze diverse visies rond opvoeding bloot. Ze breken met vooroordelen en kaarten aan wat misschien wel het ‘grootste’ taboe blijkt te zijn: liefde!

“Message to my mother” is een sensibiliserende tool die je helpt om deze thema’s te bespreken, maar wil bovenal groepen aanzetten tot (zelf)reflectie. De documentaire focust op een interculturele context, maar kan dankzij de universele thematiek breed worden ingezet: elke ouder, adolescent of grootouder zal zich kunnen herkennen in wat zich op het scherm afspeelt.

Doelgroep: Professionelen/intermediairs uit de socio-culturele sector, het onderwijs, de jeugdsector, de welzijnssector, die werken met groepen in een interculturele context.

Kostprijs: 30€ 

 

screenshot-jo.jpg

Download de infoflyer voor meer info:

Download file
printscreen-vrouwelijkheidsnormen.png

Boek een workshop

Heb je zin om aan de slag te gaan met de documentaire, maar weet je niet goed hoe? Samenwerken met Merhaba maakt het mogelijk een aangepast traject uit te werken op maat van uw organisatie. De vorm van de workshops kan variëren van een eenmalig open atelier tot een verdiepend groepstraject. 

Vertrekkend van de documentaire, kan er worden gewerkt rond:

  • Intergenerationele taboes en dialoog
  • Verdiepende thema’s: discriminatie, gender, cultuur, religie, relaties en seksualiteit, seksuele diversiteit.

"De docu is een verzameling van reflecties die het publiek uitnodigt om hun eigen overtuigingen te onderzoeken. De nabespreking tracht een moeilijk grijpbaar concept als ‘patriarchaal systeem’ behapbaar te maken, en laat nadenken over hoe de buitenwereld onze intimiteit beïnvloedt. 

De begeleidster deelt ook eigen ervaringen waardoor er snel een veilige sfeer komt, die tot wezenlijk contact leidt. Er ontstaat een helend gesprek voorbij schaamte en schuld. Een liefdevolle ervaring!" (Citizenne)