schermafbeelding-2020-07-17-om-061753.jpg

Community building

Via processen waar educatie en gemeenschapsvorming centraal staan, bouwt Merhaba aan sociale netwerken en omgevingen die inclusief zijn naar LGBT+ personen met migratieachtergrond toe.

Via o.a. verdiepende trajecten, panelgesprekken, filmvoorstellingen en conferenties slaan we een brug tussen de LGBT+ community met een migratieachtergrond, en anderen uit de sociale netwerken waar ze deel van uitmaken. We richten ons daarbij in de eerste plaats op hun onmiddellijke netwerken, waaronder het familiesysteem, vrienden, partners, de brede LGBT+ community, enz. 

Deze activiteiten zijn erop gericht om mensen dichter bij elkaar te brengen, solidariteit te creëren en hen zo te inspireren om mee bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving.

 

eindfoto.jpg

Praktijkvoorbeeld: LadiesTalk

Toen we merkten dat een aantal Maghrebijnse en Turkse vrouwen de achterban van FMV (Federatie van Marokkaanse Verenigingen)  nieuwsgierig waren om meer te leren over homoseksualiteit, hebben we niet geaarzeld en samen het project “LadiesTalk” op poten gezet. Het doel: via een proces van bewustwording en reflectie uitsluitingsmechanismen blootleggen. Op deze manier kwamen vrouwen tot een diepgaand besef van de manieren waarop zij uitgesloten worden, en van hoe zij zelf bijdragen tot de uitsluiting van anderen. 

Lees hier hoe Noor terugkijkt op het traject