Other

“Als het over islam gaat, maakt rechts graag knuffelhomo’s van ons”

Nederlands
Source: 
Author: 
Stampmedia

De negatieve attitudes van jongeren met een migratieachtergrond, en moslimjongeren in het bijzonder, tegenover holebi’s zijn wel vaker een punt van discussie. Aan de vooravond van The Belgian Pride wilden Antwerpenaar Gunther Malin én zijn Marokkaanse schoonnicht Nada El Hassani Akav dat beeld bijstellen. “Homo’s worden gerecupereerd in functie van een anti-islamdiscours.” - Interview door Stampmedia

Aan de MerhaBar met Adel: "Hier vond ik vrijheid"

Nederlands
Source: 
Author: 
Matthias M.R. Declercq

In de reeks "Cafe de Welkom", gaf De Morgen haar lezers 8 augustus 2017 de kans om aan de toog te zitten met onze voorzitter Adel Kassem. Heb je het gemist? Geen nood: je kan zijn levensverhaal hier integraal lezen! "Dit is het verhaal van een café dat niet bestaat. En van een van de mensen erachter, Adel Kassem, die naar hier kwam met zijn identiteit in de knoop." Een klein stukje Merhaba-geschiedenis. Maar vooral een hoopvol verhaal van een jongen die er met de hulp van anderen in slaagt om zijn droom om de wereld te ontdekken waar te maken.

Genres Pluriels wil de volledige demedicalisering van de Transgenderwet

Nederlands
Source: 
Author: 
Genres Pluriels

Enkele dagen geleden keurde de kamercommissie Justitie het wetsontwerp goed betreffende het wijzigen van de voornamen of de geslachtsregistratie. Genres Pluriels is tevreden dat België stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders en de verplichte sterilisatie afschaft.

Fourat Ben Chikha: "Hoe ik ontdekte dat ik homo ben"

Nederlands
Source: 
Author: 
Fourat Ben Chikha

Fourat Ben Chikha is bij Cavaria projectmedewerker Safe Havens.

"Volg altijd je hart" is de mantra van mijn moeder. Wie had ooit kunnen vermoeden dat haar gouden raad als een boemerang zou terugkomen? Fourat Ben Chikha vertelt over de lange strijd om zichzelf te aanvaarden en te laten aanvaarden.

 

[Petitie] Ban gedwongen anale onderzoeken in Tunesië

Nederlands
Source: 
Author: 
All Out

Gedwongen anale onderzoeken worden in Tunesië nog steeds gebruikt om te bewijzen dat mensen homoseksueel zijn. Ze hebben echter geen enkele wetenschappelijke waarde en zijn zelfs een vorm van seksueel misbruik. We roepen jullie op om de petitie van All Out tegen deze onaanvaardbare praktijk te tekenen!

Vrijwilligster Nadia getuigt: "Ze zouden liever zelfmoord plegen dan mij te aanvaarden"

Nederlands
Source: 
Author: 
Fernand Van Damme & Sam Feys (De Morgen)

Alarmerend veel jonge Belgen kampen met psychische problemen. De Vlaamse Jeugdraad zocht uit hoe dat komt en hoe ze geholpen willen worden. De Morgen sprak met jongeren die uit een dal zijn geklommen. Een van hen is Nadia – een lesbische vrouw met roots in Rusland en Afghanistan.

[Opinie] Geen tweederangsburgers in onze democratische rechtsstaat

Nederlands
Source: 

In reactie van de aanpassing van de vreemdelingenwet door Theo Francken werd een open brief rondgestuurd, ondertekend door meer dan 70 organisaties en individuen, waaronder ook Merhaba. De boodschap is duidelijk: deze wetswijziging zet de democratische rechtsstaat onder druk en maakt van mensen met migratieachtergrond tweederangsburgers. 

Actieweek Tegen de Lesbo-Gay-Bi & Transfobie

Nederlands
Teaser image: 
Date: 
zaterdag, september 19, 2015 - 13:30
Source: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Van 19 tot 25 september 2015 organiseert Omnya de SACH (Actieweek Tegen de Lesbo-Gay-Bi & Transfobie) met de doelstelling om te strijden tegen discriminatie, meer bepaald het racisme binnen de Lesbische, Gay-, Biseksuele & Transgendergemeenschap (LGBT).

Seksuele gezondheid over taalgrenzen heen

Nederlands
Teaser image: 
Date: 
donderdag, november 19, 2015 - 09:00
Source: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Op 19 november 2015 organiseert Sensoa een studie- en netwerkdag voor professionals uit de gezondheids- en welzijnssector, in Brussel. Tijdens de studiedag stellen ze hun nieuwe meertalige website voor anderstaligen en professionals voor.

I believe I am gay - Tentoonstelling

Nederlands
Source: 

In het Bijbels Museum in Amsterdam is nog tot 14 juni een bijzondere fototentoonstelling te zien over het thema religie en homoseksualiteit. In de tentoonstelling, getiteld I BELIEVE I AM GAY, tonen fotografen Hadas Itzkovitch en Anya van Lit 37 fotoportretten van lesbische en homoseksuele christenen, joden, moslims, hindoes en boeddhisten. 

Pagina's