Other

Genres Pluriels wil de volledige demedicalisering van de Transgenderwet

Nederlands
Source: 
Author: 
Genres Pluriels

Enkele dagen geleden keurde de kamercommissie Justitie het wetsontwerp goed betreffende het wijzigen van de voornamen of de geslachtsregistratie. Genres Pluriels is tevreden dat België stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders en de verplichte sterilisatie afschaft.

Fourat Ben Chikha: "Hoe ik ontdekte dat ik homo ben"

Nederlands
Source: 
Author: 
Fourat Ben Chikha

Fourat Ben Chikha is bij Cavaria projectmedewerker Safe Havens.

"Volg altijd je hart" is de mantra van mijn moeder. Wie had ooit kunnen vermoeden dat haar gouden raad als een boemerang zou terugkomen? Fourat Ben Chikha vertelt over de lange strijd om zichzelf te aanvaarden en te laten aanvaarden.

 

[Petitie] Ban gedwongen anale onderzoeken in Tunesië

Nederlands
Source: 
Author: 
All Out

Gedwongen anale onderzoeken worden in Tunesië nog steeds gebruikt om te bewijzen dat mensen homoseksueel zijn. Ze hebben echter geen enkele wetenschappelijke waarde en zijn zelfs een vorm van seksueel misbruik. We roepen jullie op om de petitie van All Out tegen deze onaanvaardbare praktijk te tekenen!

Vrijwilligster Nadia getuigt: "Ze zouden liever zelfmoord plegen dan mij te aanvaarden"

Nederlands
Source: 
Author: 
Fernand Van Damme & Sam Feys (De Morgen)

Alarmerend veel jonge Belgen kampen met psychische problemen. De Vlaamse Jeugdraad zocht uit hoe dat komt en hoe ze geholpen willen worden. De Morgen sprak met jongeren die uit een dal zijn geklommen. Een van hen is Nadia – een lesbische vrouw met roots in Rusland en Afghanistan.

[Opinie] Geen tweederangsburgers in onze democratische rechtsstaat

Nederlands
Source: 

In reactie van de aanpassing van de vreemdelingenwet door Theo Francken werd een open brief rondgestuurd, ondertekend door meer dan 70 organisaties en individuen, waaronder ook Merhaba. De boodschap is duidelijk: deze wetswijziging zet de democratische rechtsstaat onder druk en maakt van mensen met migratieachtergrond tweederangsburgers. 

Actieweek Tegen de Lesbo-Gay-Bi & Transfobie

Nederlands
Teaser image: 
Date: 
zaterdag, september 19, 2015 - 13:30
Source: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Van 19 tot 25 september 2015 organiseert Omnya de SACH (Actieweek Tegen de Lesbo-Gay-Bi & Transfobie) met de doelstelling om te strijden tegen discriminatie, meer bepaald het racisme binnen de Lesbische, Gay-, Biseksuele & Transgendergemeenschap (LGBT).

Seksuele gezondheid over taalgrenzen heen

Nederlands
Teaser image: 
Date: 
donderdag, november 19, 2015 - 09:00
Source: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Op 19 november 2015 organiseert Sensoa een studie- en netwerkdag voor professionals uit de gezondheids- en welzijnssector, in Brussel. Tijdens de studiedag stellen ze hun nieuwe meertalige website voor anderstaligen en professionals voor.

I believe I am gay - Tentoonstelling

Nederlands
Source: 

In het Bijbels Museum in Amsterdam is nog tot 14 juni een bijzondere fototentoonstelling te zien over het thema religie en homoseksualiteit. In de tentoonstelling, getiteld I BELIEVE I AM GAY, tonen fotografen Hadas Itzkovitch en Anya van Lit 37 fotoportretten van lesbische en homoseksuele christenen, joden, moslims, hindoes en boeddhisten. 

Çavaria presenteert brochure voor slachtoffers van holebifoob en transfoob geweld

Nederlands
Source: 
Author: 
Dennis De Roover

Çavaria en Gelijke Kansen in Vlaanderen presenteerden op een studievoormiddag de brochure ‘Opvallen en rechtslaan’, een gids voor slachtoffers van holebifoob en transfoob geweld. De gids kan worden besteld bij çavaria.

Tunisië: "Shams" erkend door overheid - LGBT activisten uit de schaduw

Nederlands
Source: 

De organisatie Shams die opkomt voor de rechten van holebi's en transgenders in Tunesië heeft op 18 mei - de dag na de Internationale dag tegen homo- en transfobie - haar legale erkenning gekregen van de overheid. Deze erkenning werd echter niet zonder meer aanvaard, en gaf aanleiding tot hevige discussies op online media. 

Pagina's