Other

[Opinie] Geen tweederangsburgers in onze democratische rechtsstaat

Nederlands
Source: 

In reactie van de aanpassing van de vreemdelingenwet door Theo Francken werd een open brief rondgestuurd, ondertekend door meer dan 70 organisaties en individuen, waaronder ook Merhaba. De boodschap is duidelijk: deze wetswijziging zet de democratische rechtsstaat onder druk en maakt van mensen met migratieachtergrond tweederangsburgers. 

Actieweek Tegen de Lesbo-Gay-Bi & Transfobie

Nederlands
Teaser image: 
Date: 
zaterdag, september 19, 2015 - 13:30
Source: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Van 19 tot 25 september 2015 organiseert Omnya de SACH (Actieweek Tegen de Lesbo-Gay-Bi & Transfobie) met de doelstelling om te strijden tegen discriminatie, meer bepaald het racisme binnen de Lesbische, Gay-, Biseksuele & Transgendergemeenschap (LGBT).

Seksuele gezondheid over taalgrenzen heen

Nederlands
Teaser image: 
Date: 
donderdag, november 19, 2015 - 09:00
Source: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Op 19 november 2015 organiseert Sensoa een studie- en netwerkdag voor professionals uit de gezondheids- en welzijnssector, in Brussel. Tijdens de studiedag stellen ze hun nieuwe meertalige website voor anderstaligen en professionals voor.

I believe I am gay - Tentoonstelling

Nederlands
Source: 

In het Bijbels Museum in Amsterdam is nog tot 14 juni een bijzondere fototentoonstelling te zien over het thema religie en homoseksualiteit. In de tentoonstelling, getiteld I BELIEVE I AM GAY, tonen fotografen Hadas Itzkovitch en Anya van Lit 37 fotoportretten van lesbische en homoseksuele christenen, joden, moslims, hindoes en boeddhisten. 

Çavaria presenteert brochure voor slachtoffers van holebifoob en transfoob geweld

Nederlands
Source: 
Author: 
Dennis De Roover

Çavaria en Gelijke Kansen in Vlaanderen presenteerden op een studievoormiddag de brochure ‘Opvallen en rechtslaan’, een gids voor slachtoffers van holebifoob en transfoob geweld. De gids kan worden besteld bij çavaria.

Tunisië: "Shams" erkend door overheid - LGBT activisten uit de schaduw

Nederlands
Source: 

De organisatie Shams die opkomt voor de rechten van holebi's en transgenders in Tunesië heeft op 18 mei - de dag na de Internationale dag tegen homo- en transfobie - haar legale erkenning gekregen van de overheid. Deze erkenning werd echter niet zonder meer aanvaard, en gaf aanleiding tot hevige discussies op online media. 

Werkconferentie: Biculturele LHBT’s in de gemeente

Nederlands
Date: 
vrijdag, maart 20, 2015 - 13:30
Author: 
Movisie
Source: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Op vrijdagmiddag 20 maart 2015 vindt in Den Haag een werkconferentie plaats over de ondersteuning en acceptatie van bi-culturele LHBT's. Het wordt een inspirerende en vooral een productieve dag. Goede voorbeelden, kansen en mogelijkheden krijgen de aandacht. Maar ook knelpunten en aandachtspunten zullen aan bod komen. De dag staat vooral in het teken van samenwerkingsmogelijkheden verkennen en plannen maken.

[Cultuurtip] De Hemel van Dieter

Nederlands
Teaser image: 
Date: 
woensdag, april 1, 2015 - 14:00
Source: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Op 31 maart, 1,2 en 3 april speelt theatergezelschap Déjà-vu in zaal Zirkus in Antwperpen "De hemel van Dieter" - een verhaal over geweld tegen minderheden en over migratie, onder regie van Alejándro Hernandez

[Cultuurtip] Club Oriental - Egypte festival

Teaser image: 
Nederlands
Date: 
zaterdag, maart 28, 2015 - 19:00
Author: 
De Centrale
Source: 
Thema: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Ga mee met Merhaba naar het Egyptisch festival in De Centrale, te Gent! Op 28 maart staat het muziekfestival CLUB ORIENTAL geprogrammeerd, met o.a. Samia Sabri en klassiekers van Umm Khartoum, Abdel Halim Hafez, Warda, Claude François en Dalida. Profiteer van het Merhaba-voordeeltarief!

[Cultuurtip] Lezing Monique Samuel - Egyptisch Festival

Nederlands
Date: 
zondag, maart 8, 2015 - 18:00
Author: 
De Centrale
Source: 
Thema: 
Availability: 
Open
Sold out: 
Teaser: 
Op de internationale dag van de vrouw geven De Centrale en deBuren het podium aan deze vlotte Nederlands Midden-Oosten specialist met Egyptische roots. Naast een fervent blogger is Monique ook een gevierd en gelauwerd auteur. Ze leverde verschillende bijdragen in Nederlandse kranten en publiceerde niet minder dan acht boeken, waaronder 'Mozaiek van de revolutie' gewijd aan de Egyptische revolutie. In 2011 kwam ze "met beide benen uit de kast" als lesbische.

Pagina's