Internationale Moslimconferentie beoogt Inclusieve Dialoog

Author: 
Merhaba

Islam en homoseksualiteit onverenigbaar? Vrouwen en holebi's versterken versterken de dialoog binnen de Islam.

Op 10, 11, 12 december 2011 heeft voor het eerst de Internationale Conferentie “CALEM Brussel 2011’’ voor Inclusieve Moslims plaats in Brussel.

Merhaba organiseert deze conferentie rond het thema  « Vrouwelijkheid, mannelijkheid, gender- en seksuele diversiteit : islam als een inclusieve cultuur, een spiritualiteit van universele vrede ».

De conferentie wordt georganiseerd met hulp en advies van de holebi-en transgender moslimorganisatie The Inner Circle (TIC- Zuid-Afrika), en is in samenwerking met Bedayaa (Egypte-Soedan).

Saïd Al Nasser: “Deze conferentie wil maatschappelijke antwoorden zoeken naar wat ook een uitdaging vormt hier in hartje Brussel. Samenleven is de ander leren kennen door met haar/hem in dialoog te treden. Je laten leiden door vooroordelen en cliché’s helpt ons niet bij het vinden van oplossingen voor de uitdaging in onze huidige maatschappij. Ook bij holebi’s leven een aantal van deze stereotypen, bijvoorbeeld dat alle moslims homofoob zijn. We zijn heel blij dat een toenemend aantal moslims inzien dat (moslim)holebi’s niet noodzakelijk andere waarden en normen hebben en dat steeds meer moslims elke vorm van geweld publiek veroordelen, tegen wie dan ook”.

Met deze conferentie betrachten we als organisatoren enerzijds een hart onder de riem te steken van mensen die worstelen tussen geloof en gevoelens, anderzijds willen we de nood en het belang aan een open dialoog binnen de moslimgemeenschap onderstrepen.