Interviews

Geen enkele strijd kan in isolatie worden gewonnen. Dat is waarom de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie dit jaar draait rond "Alliances for Solidarity". In dit licht wil Merhaba een aantal van haar bondgenoten - nationaal en internationaal - in de spotlight zetten. Na Landry Mawungu, is het de beurt aan Imam Muhsin Hendricks - stichter en directeur van Al Fitrah - een queer Moslimorganisatie in Kaapstad, die bouwt aan een beweging voor een all-inclusive en compassion-centered Islam.
Lees verder
In de aanloop naar de internationale dag tegen holebi- en transfobie, interviewde Merhaba een aantal van haar bondgenoten over het centrale thema van dit jaar: “Alliances for solidarity”. Eerste in rij is Landry Mawungu, directeur van het Minderhedenforum. “Er is een tendens dat we op strategisch niveau meer en meer beseffen dat het om één strijd gaat, en we elkaar nodig hebben om die strijd volledig ten gronde kunnen voeren.” Een gesprek over bonding & bridging, window dressing, en met de lat slaan.
Lees verder
De 22 jarige Abdellah is kandidaat voor de Mister Gay Belgium verkiezing. Zijn deelname is bijzonder, want hij is de eerste kandidaat die van Marokkaanse afkomst is en praktiserend moslim is. Abdellah werd verbannen door zijn familie omwille van zijn homoseksualiteit. In dit interview vertelt hij over zijn weg naar zelfacceptatie met behulp van zijn religie, de Islam.
Lees verder
Imam, openlijk homoseksueel en grondlegger van een Parijse moskee waar homo’s, lesbiennes en transseksuelen, maar ook atheïsten, welkom zijn. Gehuwd en weer gescheiden, voorvechter en dromer van een progressieve islam, die zelfs blasfemie moet kunnen omarmen. De Brusselse organisatie Omnya vond met Ludovic-Mohamed Zahed de perfecte spreker voor haar slotconferentie, nu vrijdag in De Markten, van een actieweek tegen homofoob geweld, taboes en stereotiepe denkpatronen over homoseksualiteit in de Arabisch-islamitische cultuur. BDW sprak met hem.
Lees verder
Begin mei verdedigde Wim Peumans zijn doctoraat over moslimholebi's, getiteld "De Kastdeur op een kier". In dit interview bespreekt hij enkele van zijn meest interessante bevindingen voor de Leuvense Campuskrant. Zijn bevindingen worden kracht bij gezet door een getuigenis van Jamila - een 31 jarige van Marokkaanse origine die op vrouwen valt.
Lees verder
Hoe leef je met een seksuele geaardheid die niet past binnen je familiaal of cultureel kader? Want denk eraan "de familie die je kan afwijzen is dezelfde die je beschermd".
Lees verder
In de reeks Religie en Beeldvorming van Kif Kif komen via gesprekken interviews naar voor waarin de veelzijdigheid van de opinies rond religie aan bod komen. Omar Nahas komt in volgend artikel aan het woord.
Lees verder
Op 10, 11 en 12 december organiseerde Merhaba een Internationale conferentie met als titel “Vrouwelijkheid, mannelijkheid, gender- en seksuele diversiteit: Islam als een inclusieve cultuur, een spiritualiteit van universele vrede”. Twee reporters van Kif Kif, interviewden na afloop imam Muhsin Hendricks...
Lees verder
Op 1 januari 2008 startte Merhaba (vereniging voor en door allochtone holebi’s) met de MerhabaPhone. Om hierover meer te weten te komen gingen we ons licht opsteken bij de cel Onthaal van Merhaba. Myriam en Saïd lichten een tipje van de sluier…
Lees verder
Op dinsdag 13 mei 2008 werd de winnares van de poëziewedstrijd 'Liefde, breng ons Dichter' bekend gemaakt: Marion Oprel met het gedicht 'Vlieger in de wind' overtuigde de jury met haar kunnen.
Lees verder

Pagina's