Ariana en Luna: "Onze liefde is zo mooi, maar toch moeten we ze verbergen"

Wat betekenen veiligheid, rechtvaardigheid en bescherming voor een koppel waarvan 1 van de partners haar geaardheid moet verbergen? Het verhaal van Ariana en Luna schetst een pijnlijke realiteit die helaas voor velen herkenbaar is: "We moeten constant op onze hoede zijn. Wat als iemand haar herkent? Verdriet, frustratie en woede wisselen elkaar af. Het is écht niet eerlijk."

Volgende maand studeert mijn vriendin af. Je kan niet geloven hoe ongelooflijk trots ik op haar ben. Ik kan niet wachten om haar heel luid toe te juichen wanneer haar naam genoemd wordt. Ik wil haar vasthouden en kussen en aan de hele wereld tonen hoeveel ik van haar hou. Alleen… dat gaat dus niet. Want haar familie gaat erbij zijn. En die mag niet weten dat we samen zijn.

Soms is het echt heel moeilijk. Samen hand in hand lopen op straat gaat niet zomaar. Of haar steels een kusje op haar wang geven. We moeten constant op onze hoede zijn. Wat als iemand haar ziet? Of erger: wat als iemand haar herkent? Het is echt niet eerlijk. Onze liefde is zo mooi, maar toch moeten we het verbergen. Alsof het iets vies is, waarvoor we ons moeten schamen. Verdriet, frustratie en woede wisselen elkaar af. Het is écht niet eerlijk.

Maar wanneer ik haar bij me thuis in mijn armen neem, dan besef ik dat het het allemaal waard is. Wanneer onze lichamen zich verstrengelen, smelten alle negatieve gedachten weg. Hier, in onze eigen bubbel, verdwijnen onze zorgen, al is het maar voor even. Hier voelen we ons veilig. Hier kunnen we echt onszelf zijn. Geen blikken. Geen opmerkingen. Geen angst.

Gewoon zij, ik en liefde.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook de getuigenis van deze jonge, homoseksuele moslim:

Waarom krijgen we niet allemaal dezelfde titel van “menselijk wezen”?

Voor veel mensen is zich terugtrekken de veiligste bescherming tegen een samenleving die stigmatiseert en discrimineert. Zoals voor deze jonge homoseksuele moslim: "In de tussentijd blijf ik in mijn bubbel hopen dat iemand weet hoe alle barrières te doorbreken die ons verhinderen om te leven zoals we willen."

>>> Lees verder