Getuigenissen

Als Marokkaans-Belgische vrouw die op vrouwen valt, voelt Yasmina zich onderdrukt op veel verschillende fronten. Via haar muziek en slam poetry wil ze de wereld een geweten schoppen en aanzetten tot bondgenootschap: "Ik kan ondertussen zelf mijn vrouwtje staan, maar dat belet niet dat zusterschap en steun van anderen nog steeds onontbeerlijk zijn."
Lees verder
Voor veel mensen is zich terugtrekken de veiligste bescherming tegen een samenleving die stigmatiseert en discrimineert. Zoals voor deze jonge homoseksuele moslim: "In de tussentijd blijf ik in mijn bubbel hopen dat iemand weet hoe alle barrières te doorbreken die ons verhinderen om te leven zoals we willen."
Lees verder
Wat betekenen veiligheid, rechtvaardigheid en bescherming voor een koppel waarvan 1 van de partners haar geaardheid moet verbergen? Het verhaal van Ariana en Luna schetst een pijnlijke realiteit die helaas voor velen herkenbaar is: "We moeten constant op onze hoede zijn. Wat als iemand haar herkent? Verdriet, frustratie en woede wisselen elkaar af. Het is écht niet eerlijk."
Lees verder
In het kader van de internationale dag tegen holebi- en transfobie, vroegen we mensen uit onze achterban wat het jaarthema "Justice and Protection for All" voor hen betekent. In deze bijdrage vertelt Keltoum haar verhaal: "Door mijn beste vriendin besefte ik dat niet religie, maar de maatschappij en de druk van de gemeenschap of omgeving voor de meeste ophef en onrust zorgt."
Lees verder
Wat betekent "Justice and Protection for All" voor holebi's met migratieachtergrond? De bijdrage van Jamal zoomt in op het belang van zelfzorg: "Het is belangrijk dat ik het kind in mij blijf aaien, dat ik hem veel liefde en zelfzorg geef en hem geruststel: 'het is safe'."
Lees verder
Van 3 tot 11 maart is het de Week van de vrijwilliger. Ideaal moment om een aantal vrijwilligers van Merhaba aan het woord te laten over hun engagement! We sluiten de reeks af met een dubbelinterview met Hatice en Burcu, 2 straffe vrouwen die taboes willen doorbreken en bijdragen aan een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn. "Het is en blijft een enorm groot voorrecht om je eigen zelf te kunnen zijn, zonder daarvoor beoordeeld of zelfs veroordeeld te worden. Het is voor mij erg belangrijk om mij in te zetten voor mensen die deze kans niet hebben of niet krijgen."
Lees verder
Van 3 tot 11 maart is het de Week van de vrijwilliger. Ideaal moment om een aantal vrijwilligers van Merhaba aan het woord te laten over hun engagement! Tweede aan de beurt is Myriam. "Bijdragen aan activiteiten samen met de doelgroep en bondgenoten geeft me een heel warm gevoel: Merhaba is voor mij een eigen ‘community’ waarbij iedereen welkom is".
Lees verder
Van 3 tot 11 maart is het de Week van de vrijwilliger. Ideaal moment om een aantal vrijwilligers van Merhaba aan het woord te laten over hun engagement! Eerste aan de beurt is Yasmina. Ze vertelt over haar engagement, haar beweegredenen en wat Merhaba voor haar betekent. "Mijn vrijwilligerswerk bij Merhaba is belangrijk voor mij, want ik kan er verschillende lagen van mijn identiteit in kwijt. Ik kan me helemaal herkennen in de visie dat je onderdrukking nooit enkel op één vlak, maar op alle fronten moet bestrijden."
Lees verder
Fourat Ben Chikha is projectmedewerker Safe Havens bij çavaria. "Volg altijd je hart" is de mantra van mijn moeder. Wie had ooit kunnen vermoeden dat haar gouden raad als een boemerang zou terugkomen? Fourat Ben Chikha vertelt over de lange strijd om zichzelf te aanvaarden en te laten aanvaarden.
Lees verder
In de reeks "Cafe de Welkom", gaf De Morgen haar lezers 8 augustus 2017 de kans om aan de toog te zitten met onze voorzitter Adel Kassem. Heb je het gemist? Geen nood: je kan zijn levensverhaal hier integraal lezen! "Dit is het verhaal van een café dat niet bestaat. En van een van de mensen erachter, Adel Kassem, die naar hier kwam met zijn identiteit in de knoop." Een klein stukje Merhaba-geschiedenis. Maar vooral een hoopvol verhaal van een jongen die er met de hulp van anderen in slaagt om zijn droom om de wereld te ontdekken waar te maken.
Lees verder

Pagina's