Publicaties

 

Recht op Liefde: Seksuele diversiteit bespreekbaar maken binnen etnische minderheden

Methodiekenbundel ontwikkeld door Ella kenniscentrum gender en etniciteit vzw en Merhaba vzw

Deze handleiding gaat over seksuele diversiteit binnen etnisch-culturele minderheidsgroepen. Hij is in eerste instantie specifiek gericht op etnisch-culturele minderheden die in België geboren zijn of er al lang verblijven, hoewel het instrument ook gebruikt kan worden met andere groepen. De handleiding is gericht op 'intermediairen', het is te zeggen mensen die professioneel of als vrijwilliger een traject begeleiden met een etnisch-culturele minderheidsgroep, om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken. 

De doelstelling van deze methodiek is een opening te maken naar die groepen en gemeenschappen waar seksuele en genderdiversiteit, omwille van een geheel van complexe redenen, een gevoelig thema is, en om zo de tolerantiegraad te verhogen ten aanzien van seksuele diversiteit in het algemeen en holebiseksualiteit in het bijzonder.

U kan deze methodiekenbundel bestellen door ons een bericht te sturen via het contactformulier. Wij sturen u dan de handleiding op, met ingesloten factuur. Kostprijs: 10 euro

 

 

Merhaba infopakket 

Komt u als professional in contact met holebi, transgender, queer of interseks personen met een migratieachtergrond? Dan is het infopakket zeker iets voor u! 

Het pakket bevat o.a. een aantal exemplaren van de Merhaba Flyer (drietalig) die u kan meegeven aan wie baat kan hebben bij of geinteresseerd is in de werking van Merhaba. 

Verder vullen we het pakket aan met de voor u meest relevante brochures en infofiches. Maak zeker uw specifieke verzoeken en verwachtingen kenbaar en wij proberen ze zo goed mogelijk in te lossen. 

U kan dit Merhaba infopakket bestellen door ons een bericht te sturen via het contactformulier, met vermelding van de sector waarin u actief bent, het adres waarnaar het pakket mag worden opgestuurd en eventueel specifieke verwachtingen. Wij sturen u het pakket kosteloos op. 

 

 

 

 

 

Regenboogliefde met vreemde wortels? Open je geest en je aanpak

Brochure gerealiseerd door vereniging Alliage en Merhaba vzw in samenwerking met Cripel

 

U kan deze brochure en bijhorende DVD telefonisch of per mail bestellen bij vzw Alliage: 04 223 65 89 - courrier@alliage.be