Vrouwen die (ook) van vrouwen houden

Inhoud

De Pride: you either love it or you hate it. De één vindt het een plaats waar zichtbaarheid en emancipatie in de kijker staan, de ander vindt het een kapitalistisch circus. In dit artikel praten queer moslima’s over hun ervaringen met Pride. Vinden zij dat ze een plek hebben binnen Pride, of is het een ver-van-hun-bed-show? – Artikel van Broadly, Vice.
Type: Artikel | Lees verder
Alarmerend veel jongeren kampen met psychische problemen. De Vlaamse Jeugdraad zocht uit hoe dat komt en hoe ze geholpen willen worden. De Morgen sprak met jongeren die uit een dal zijn geklommen. Een van hen is Nadia – een lesbische vrouw met roots in Rusland en Afghanistan.
Type: Artikel | Lees verder
Geweld op vrouwen is meer dan louter het fysieke. Tijdens de 45ste vrouwendag, klaagt Yasmina in een ijzersterke slam poem het symbolische geweld aan dat haar als half Marokkaanse vrouw die op vrouwen valt al gans haar leven achtervolgt: het feit dat mensen haar monddood maken door in haar naam te spreken en HAAR strijd om zichzelf te zijn, te kapen in het kader van hun eigen agenda.
Type: Testimony | Lees verder
"Ik ben Kezban en ik ben het levende bewijs dat clichés en vooroordelen bullshit zijn. Ik ben een Turkse lesbische, en ook hier, beantwoord ik niet aan het cliché van arm schaap dat gered moet worden. Ik ben goedlachs, hou van het leven, en bovenal: ik weiger mij een bepaalde levensstijl te laten opleggen. Als vrouw van Turkse origine is het niet evident om lesbisch te zijn, maar ik sluit me niet langer op in de spreekwoordelijke kast."
Type: Testimony | Lees verder
De L-day is een dag voor en door lesbische, biseksuele en trans*vrouwen (LesBiT) en hun omgeving. Dit jaar staat de L-day in het teken van kracht, diversiteit en zichtbaarheid.
Type: Activiteit | Lees verder

Fatal error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() in /home/mehraba/domains/merhaba.be/public_html/includes/common.inc on line 2780