Jongeren en seksuele diversiteit

Inhoud

De Pride: you either love it or you hate it. De één vindt het een plaats waar zichtbaarheid en emancipatie in de kijker staan, de ander vindt het een kapitalistisch circus. In dit artikel praten queer moslima’s over hun ervaringen met Pride. Vinden zij dat ze een plek hebben binnen Pride, of is het een ver-van-hun-bed-show? – Artikel van Broadly, Vice.
Type: Artikel | Lees verder

In het kader van haar vijftiende verjaardag creëerde Merhaba een reeks video’s die een realistisch beeld schetsen van de situatie waarin holebi-jongeren met een migratieachtergrond en hun ouders zich bevinden. In de media horen we vooral getuigenissen van mensen die gebroken hebben met hun familie. Deze reeks toont dat het ook anders kan, en levert aldus de broodnodige rolmodellen waar zowel jongeren als hun ouders en dichte familie zich kunnen aan optrekken.

Type: News | Lees verder
Alarmerend veel jongeren kampen met psychische problemen. De Vlaamse Jeugdraad zocht uit hoe dat komt en hoe ze geholpen willen worden. De Morgen sprak met jongeren die uit een dal zijn geklommen. Een van hen is Nadia – een lesbische vrouw met roots in Rusland en Afghanistan.
Type: Artikel | Lees verder