Homo- en transfoob geweld

Inhoud

In het kader van de viering van de dag van de mensenrechten lanceerde de Soedanese organisatie Mesahat - Foundation for Sexual and Gender Diversity - de publicatie "LGBT Voices from Sudan". Via aangrijpende getuigenissen van verschillende mensen brengt de publicatie inzicht in de schendingen van de rechten van seksuele en gender minderheden in Soedan.
Type: Testimony | Lees verder
Geweld op vrouwen is meer dan louter het fysieke. Tijdens de 45ste vrouwendag, klaagt Yasmina in een ijzersterke slam poem het symbolische geweld aan dat haar als half Marokkaanse vrouw die op vrouwen valt al gans haar leven achtervolgt: het feit dat mensen haar monddood maken door in haar naam te spreken en HAAR strijd om zichzelf te zijn, te kapen in het kader van hun eigen agenda.
Type: Testimony | Lees verder
In deze getuigenis legt Raphiky ons uit waarom hij zijn familiale banden heeft moeten doorsnijden. Hij praat over zijn meervoudige en fluide identiteit, zijn relatie met God, en de moeite die het hem kostte om het hoofd te bieden aan de culturele druk vanuit zijn eigen Afrikaanse gemeenschap.
Type: Testimony | Lees verder

Op Zondag 12 juni 2016 doodde Omar Mateen 50 mensen, en verwondde hij 53 anderen, in Pulse - een LGBT-nightclub in Orlando, Florida. In dit statement reageert de Mesahat Foundation for Gender and Sexual Diversity - actief in de Nijlvallei - op de gebeurtenissen en de nasleep ervan. Een statement waar Merhaba zich voor de volle 100% kan achter scharen. 

Type: News | Lees verder
Mars voor verdraagzaamheid en tolerantie, tegen geweld en alle vormen van uitsluiting - ter nagedachtenis van Ihsane Jarfi, die in 2012 vermoord werd omwille van zijn homoseksualiteit.
Type: Activiteit | Lees verder
" Kinderen zijn een geschenk van God. Maar een geschenk, dat neem je zoals het is. En je moet hen onderhouden, er zorg voor dragen, hen helpen om te leven en om te zijn wie ze zijn. Want er is niets ergers dan de dood en niets ergers dan ouders die hun kinderen verliezen" - Hassan Jarfi
Type: Activiteit | Lees verder

Çavaria en Gelijke Kansen in Vlaanderen presenteerden op een studievoormiddag de brochure ‘Opvallen en rechtslaan’, een gids voor slachtoffers van holebifoob en transfoob geweld. De gids kan worden besteld bij çavaria.

Type: News | Lees verder
Dino Suhonic - directeur van de Stichting Maruf - doet in de Nederlandse Volkskrant een oproep om Moslimhomo's bij te staan in hun emancipatiestrijd binnen hun gezin en gemeenschap. Want, zo zegt hij, "de moeilijkste emancipatiestrijd wordt aan het thuisfront gevoerd."
Type: Artikel | Lees verder
Type: Pagina | Lees verder

Op 22 december 2014 heeft het hof van assisen van Luik drie van de vier beschuldigden - Mutlu Kizilaslan, Jérémy Wintgens en Eric Parmentier - schuldig bevonden aan de moord op Ihsane Jarfi. De vierde beschuldigde, Jonathan Lekeu, werd schuldig bevonden aan doodslag. Het hof erkende homofobie als verzwarende omstandigheid bij de vier veroordeelden. 

Type: News | Lees verder

Vrijdag, 26 september 2014, heeft de commissie Mensenrechten van de Verenigde Naties resolutie goedgekeurd tegen geweld en discriminatie op basis van seksuele oriëntatie en gender identiteit.

 

Type: News | Lees verder

Recent werden de resultaten bekendgemaakt van twee universitaire onderzoeken over homofoob geweld in Vlaanderen en Brussel.

Type: News | Lees verder