Artikels / Video's

Alarmerend veel jongeren kampen met psychische problemen. De Vlaamse Jeugdraad zocht uit hoe dat komt en hoe ze geholpen willen worden. De Morgen sprak met jongeren die uit een dal zijn geklommen. Een van hen is Nadia – een lesbische vrouw met roots in Rusland en Afghanistan.
Lees verder
1 maand na de schietpartij in Orlando reageert Merhaba op de gebeurtenissen en vooral het eenzijdige debat dat erop volgde: "Nu, een maand na de gebeurtenissen, is het debat, de mediastorm stilgevallen; zullen tv-programma’s even geen rabbijnen of imams meer uitnodigen; zullen we weer moeite moeten doen om los van concrete aanleiding onze thematiek in de media te krijgen. Maar achter de schermen gaat het harde werk voort."
Lees verder
Er moet Dennis De Roover (Zizo Magazine) iets van het hart: het beeld dat in het Westen geschetst wordt van de LGBT-situatie in Afrika is te eenzijdig, negatief en ongenuanceerd. "Het is alsof we de vooruitgang in Afrika niet willen zien, terwijl net over die vooruitgang berichten de Afrikaanse LGBT-gemeenschap sterker maakt."
Lees verder
Naar aanleiding van de media-aandacht voor Abdellah Bijat - de "moslimfinalist" van Mister Gay Belgium schreef Dyab Abou Jahjah een column over de houding van moslims ten aanzien van homoseksualiteit. "Moslimhomo’s voelen zich net zoals voetballers gedwongen om hun geaardheid te verbergen, vaak om hun conservatieve en religieuze ouders niet te kwetsen, en uit angst voor negatieve reacties uit hun omgeving. Maar ik denk dat zij de evolutie in de gemeenschap onderschatten."
Lees verder
Cijfers over seksuele migratie zijn er niet in ons land. De enige cijfers voorhanden zijn het aantal asielaanvragen op basis van seksuele oriëntatie. Dat is de afgelopen jaren verdrievoudigd. Brussel deze Week vroeg tekst en uitleg aan antropoloog dr. Wim Peumans (KU Leuven), die onderzoek doet naar homoseksualiteit en etniciteit.
Lees verder
In een themanummer rond 'seksualiteit in beweging' publiceerde het Tijdschrift voor Genderstudies een interview met Klaartje Van Kerckem van Merhaba en o.a. BeyonG van Respect2Love (Amsterdam/Utrecht).
Lees verder
Naar aanleiding van de vertoning van Roots & Wings, publiceerde Zaman Vandaag een artikel over de documentaire, met Hassan Jarfi in de hoofdrol. Een mooie weergave van de meest aangrijpende boodschap uit de documentaire: aanvaard je kinderen zoals ze zijn.
Lees verder
Als holebi’s met een moslimachtergrond met hun familie over hun geaardheid praten, doen ze dat eerder met broers en zussen dan met hun ouders. Met de ouders praten ze zelfs vaak helemaal niet. Niet omdat ze hun ouders niet belangrijk vinden, maar juist omdat ze de band met hun ouders niet op het spel willen zetten. Tot die conclusie komt Wim Peumans, die zopas zijn doctoraat over holebi’s met een moslimachtergrond verdedigde aan de KU Leuven.
Lees verder
Op 7 mei begon op Nieuwwij.nl een briefwisseling tussen Wielie Elhorst en Dino Suhonic over het thema ‘religie en homoseksualiteit’. Wielie Elhorst is o.a. predikant in algemene dienst van de PKN, oud-voorzitter van de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LBHT-beweging, organisator van de IDAHOT-wake, de Gay Pride Kerkdienst en de Pink Christmas Kerkdienst. Dino Suhonic is docent, coördinator van Stichting Maruf en redactielid van Nieuwemoskee.nl. Hier leest u de eerste brief van Dino Suhonic
Lees verder
Op 7 mei begon op Nieuwwij.nl een briefwisseling tussen Wielie Elhorst en Dino Suhonic over het thema ‘religie en homoseksualiteit’. Wielie Elhorst is predikant in algemene dienst van de PKN, oud-voorzitter van het LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LBHT-beweging, organisator van de IDAHOT-wake, de Gay Pride Kerkdienst en de Pink Christmas Kerkdienst. Dino Suhonic is docent, coördinator van Stichting Maruf en redactielid van Nieuwemoskee.nl. Hier vindt u de eerste brief van Wielie Elhorst.
Lees verder

Pagina's