Artikels & getuigenissen

Ben je op zoek naar verhalen van mensen zoals jij? Wil je lezen hoe (andere) holebi's met een migratieachtergrond, of gelovige holebi's omgaan met het feit dat ze op mensen van hetzelfde geslacht vallen? Of wil je meer te weten komen over seksuele diversiteit binnen etnisch-culturele minderheidsgroepen of de werking van Merhaba? Dan ben je in deze rubriek op de juiste plek! 

In de rubriek Je bent niet alleen!  laten we ervaringsdeskundigen aan het woord. Mensen die - misschien net als jij - ontdekt hebben dat ze gevoelens hebben voor mensen van het hetzelfde geslacht, of in een lichaam zitten waar ze zich niet in thuis voelen. Ze vertellen hoe ze zich daarbij voelen en hoe ze, doorheen hun leven, zijn omgegaan met hun geaardheid, genderidentiteit, en de reacties van hun familie, vrienden en omgeving.  

Verder zijn er ook interviews, voornamelijk met mensen die professioneel of als activist bezig zijn met de thematiek. Hier vind je onder andere ook interviews/video's van religieuze autoriteiten die een progressieve kijk geven op homoseksualiteit en religie (kijk daarvoor ook zeker bij de artikels!). Heb je trouwens zelf een suggestie voor een interessante persoon om te interviewen. Laat het ons dan zeker weten!

In de rubriek artikels tenslotte vind je meer diepgaande informatie over seksuele diversiteit binnen etnisch-culturele minderheden en aanverwante thema's. Hier lees je vooral ook over wat wij het "alternatieve paradigma " noemen - namelijk een aanpak waarbij minder nadruk ligt op coming out, en alle identiteiten van een persoon als even belangrijk gezien worden.