Intergenerationeel project

Period: 
donderdag, september 1, 2016 (Hele dag) tot vrijdag, september 1, 2017 (Hele dag)

Opzet intergenerationeel project

Van oktober 2016 tot april 2017 faciliteert Merhaba een reeks workshops waarin we vrouwen met een migratieachtergrond in dialoog brengen met elkaar. Eerste en tweede generatie moeders gaan in dialoog met adolescente vrouwen uit de tweede of derde generatie over gevoelige en rijke thema’s. 
 
Doel: het delen van ervaringen over culturele en generationele grenzen heen en het doorbreken van taboes.
 
Kan een Turkse moeder iets leren over de leefwereld van haar dochter door een gesprek met een jonge Braziliaanse vrouw? Vinden een Congolese grootmoeder en een Marokkaanse moeder elkaar in hun geloofsbeleving?  Wat kan een jonge Boliviaanse vrouw leren over haar seksualiteit wanneer een Senegalese grootmoeder vertelt over de intieme relaties tussen vrouwen in haar cultuur?
 
De workshops worden discreet en respectvol gefilmd en enkele personages worden ook buiten de workshops geïnterviewd. De beelden worden verwerkt tot een inspirerende documentaire die kan ingezet worden als werkinstrument om intergenerationele en interculturele dialoog op gang te brengen rond moeilijk bespreekbare thema’s. Ook mensen die niet in beeld willen komen kunnen deelnemen.
 

Hoe uw organisatie kan meewerken

Wij willen verschillende organisaties betrekken bij onze zoektocht naar kandidaat-deelneemsters voor dit project. In concreto zijn we op zoek naar:

Moeders: 

  • moeders van adolescenten en volwassenen
  • met een migratieachtergrond (met origines in Noord-Afrika, Sub-Saharaans Afrika, Centraal-Afrika, Oost-Europa, Turkije, Midden-Oosten, Zuid-Amerika, ...)
  • met voldoende kennis van de Franse of de Nederlandse taal

Jongeren:

  • Adolescente vrouwen tussen 17 en 25 jaar
  • geboren in België of geïmmigreerd vóór de leeftijd van 6 jaar
  • met origines in Noord-Afrika, Sub-Saharaans Afrika, Centraal-Afrika, Oost-Europa, Turkije, Midden-Oosten, Zuid-Amerika, ...

Lijkt dit project iets op maat van vrouwen uit jouw doelgroep en wil je meewerken om dit ambitieuze project te realiseren? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie via info@merhaba.be of 0489/67 67 50.