Roots & Wings Sint-Niklaas

woensdag, december 16, 2015 - 19:00
Museumtheater, Zwijgershoek 14, 9100 Sint Niklaas
Availability: 
Open

" Kinderen zijn een geschenk van God. Maar een geschenk, dat neem je zoals het is. En je moet hen onderhouden, er zorg voor dragen, hen helpen om te leven en om te zijn wie ze zijn. Want er is niets ergers dan de dood en niets ergers dan ouders die hun kinderen verliezen"

Hassan Jarfi

 

Roots en Wings schetst een aangrijpend portret van vier holebi's met Marokkaanse roots die erin slagen hun vleugels uit te slaan zonder hun wortels te verliezen. Het is een genuanceerde, hoopvolle en voor velen herkenbare prent die de geportretteerden in alle aspecten van hun zijn in beeld brengt. Roots & Wings gaat over dromen en verlangens, over familiale verbondenheid en liefde, over de moeilijkheden waarmee vele personen met een migratieachtergrond en holebi's geconfronteerd worden, maar vooral ook over hoe ze daarmee omgaan.

De documentaire start en eindigt met een pakkende getuigenis van Hassan Jarfi – vader van Ihsane. Ihsane Jarfi is in 2012 vermoord door vier jonge mannen die vonden dat hij omwille van zijn homoseksualiteit niet het recht had om te leven. 

De documentaire wordt gevolgd door een nabespreking met (ervarings)deskundigen en publiek, waarbij het publiek de kans krijgt om anoniem vragen te stellen op papier of via SMS.

 

Programma

19.00 Onthaal

19.15 Welkom

19.30 Roots & Wings

20.15 Nabespreking met (ervarings)deskundigen en publiek o.l.v. Tina De Gendt

21.00 Receptie - met infostand waar o.a. methodiekenbundel Recht op Liefde (vzw Ella & vzw Merhaba) te koop wordt aangeboden

 

Praktisch

De documentaire is Frans/Nederlands gesproken en telkens ondertiteld in de andere taal en het Engels.

Mensen die niet gefotografeerd willen worden, kunnen bij het binnenkomen een sticker krijgen om dat duidelijk te maken. Vraag daar aub naar! Er zal ook een deel van de zaal voorzien zijn als 'no photo zone'.

Dit event is gratis maar inschrijven is aan te raden als u uw plaats wil verzekeren. Mail naar communicatie@merhaba.be, met vermelding van uw naam en - indien relevant - organisatie of instelling waarvoor u werkt.

 

In samenwerking met: