Roots & Wings Hasselt

donderdag, maart 19, 2015 - 19:00
De Hazelaar, Merellaan 17, Hasselt
Availability: 
Open

In het voorjaar van 2015 trekt Merhaba met een karavaan aan partners door Vlaanderen met haar documentaire Roots & Wings - een aangrijpend portret van vier holebi's met Marokkaanse roots die erin slagen hun vleugels uit te slaan zonder hun wortels te verliezen. Klik hier voor de trailer en meer informatie

De documentaire wordt gevolgd door een nabespreking met (ervarings)deskundigen en publiek. Centraal in het gesprek staat de kwetsbaren positie van holebi's met een migratieachtergrond, en hoe zijzelf, hun omgeving en professionelen daar (kunnen) mee omgaan. De avond wordt afgesloten met een receptie aangeboden door stad Hasselt en Regenbooghuis Limburg - het ideale moment om de informatiestand te bezoeken - met boeken, handleidingen en brochures over seksuele diversiteit binnen etnische minderheidsgroepen. 

Dit event is gratis maar inschrijven is gewenst: stuur een mail naar communicatie@merhaba.be met vermelding van je naam, organisatie (indien van toepassing) en "Karavaan Hasselt"

Programma:

19.00 Onthaal
19.15 Welkom - door vzw Merhaba
19.20 Vertoning Roots & Wings
20.00 Nabespreking - Moderator: Ihsane Chioua Lekhli, met o.a. Omar Nahas (islamkundige en schrijver) en Semiye Tas (Psycholoog en seksuoloog)

  • Omar Nahas, studeede Arabistiek en sociologie aan de universiteiten van Nijmegen en Amsterdam. Omar heeft gewerkt rond het thema seksuele Diversiteit voor ongeveer 20 jaar met onder andere stichting Yoesuf en COC Nederland. Omar heeft het boek 'Islam en homoseksualiteit' geschreven in 2001, 'Homo en moslim, een boek voor de hulpverlening' in 2004 en 'de Andere Jihad' in 2006. Tegenwoordig geeft Omar een serie lezingen in de Abdij van Waasmunster waarin hij het humanistische visie vanuit de koran uitdiept.
  • Semiye Tas is een Brusselse van Turkse origine. Ze studeerde achtereenvolgens vroedkunde, psychiatrische verpleegkunde, seksuologie en psychotherapie. Sinds 2005 werkt ze als zelfstandig seksuologe en psychotherapeute. Haar cliënteel bestaat voor 80 à 90% uit anderstaligen, zowel hetero- als homoseksueel.