Roots & Wings Brussel - met special guest Hassan Jarfi

dinsdag, mei 12, 2015 - 19:00
Cinéma Aventure, Galerie du Centre, Kleerkopersstraat 57, BXL
Availability: 
Open

In het voorjaar van 2015 trekt Merhaba met een karavaan aan partners door Vlaanderen met haar documentaire Roots & WingsOp dinsdag 12 mei, in de week van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie,  houdt de karavaan halt in Cinéma Aventure in hartje Brussel. 

Roots en Wings schetst een aangrijpend portret van vier holebi's met Marokkaanse roots die erin slagen hun vleugels uit te slaan zonder hun wortels te verliezen. Het is een reeks hoopvolle getuigenissen over verlangens en verzuchtingen, over familiale verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde, die niemand onberoerd kunnen laten. (Klik hier voor de trailer en meer informatie)

De documentaire wordt gevolgd door een nabespreking met (ervarings)deskundigen en publiek. Voor de Brusselse editie - die doorgaat tijdens het Pride Festival en in de week van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie- hebben we als speciale gast niemand minder dan Hassan Jarfi. Hassan is Islamleerkracht, een van de vier getuigen in de documentaire, maar bovenal vader van Ihsane, die in 2012 het leven liet na een geval van uitermate agressief homofoob geweld. De getuigenis van Hassan in Roots & Wings greep velen in vorige edities reeds naar de keel, en zijn aanwezigheid in het panelgesprek zal ongetwijfeld ook in Brussel niemand onberoerd te laten. 

De avond wordt afgesloten met een receptie, aangeboden door Rainbowhouse Brussel. Bezoek die avond zeker ook de informatiestand  voor meer informatie over Merhaba of het inkijken van boeken, handleidingen en brochures over seksuele diversiteit binnen etnische minderheidsgroepen.

Programma:

19.00 Onthaal
19.15 Welkom - door vzw Merhaba en Rainbowhouse Brussel
19.30 Vertoning Roots & Wings
20.15 Nabespreking 
21.15 Receptie 

Dit event is gratis maar inschrijven is vereist (via communicatie@merhaba.be).

Bent u samen met ons overtuigd van de noodzaak van dit event? Help ons dan mensen uitnodigen via het verspreiden van dit bericht of het Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1037067609654032/

We hopen u alvast te mogen verwelkomen op deze ongetwijfeld boeiende en aangrijpende avond! 


Fatal error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() in /home/mehraba/domains/merhaba.be/public_html/includes/common.inc on line 2780