Rainbows United

donderdag, juni 29, 2017 - 12:00
Regenbooghuis Brussel, Kolenmarkt 42, 1000 Brussel
Author: 
Merhaba
Availability: 
Open

Rainbows United is een activiteit, gecreeërd in het kader van het project AHHA (Aangepaste hulpverlening aan holebi asielzoekers) van Fedasil, georganiseerd door CHB (CoordinationHolebi Bruxelles, de Brusselse Koepel van Franstalige LGBTQI-organisaties), Merhaba, Omnya, Why-me en Rainbowhouse Brussels.

Deze activiteit is enkel bedoeld voor LGBTQI (lesbisch, gay, biseksueel, transgender, queer, intersex) asielzoekers en (erkende) vluchtelingen.

De activiteit gaat elke maand door, de laatste donderdag van de maand, van 12:00 tot 17:00u.

12:00-13:00u: onthaal

13:00-15:00u: workshops

15-00-17:00u: Rainbows United Café

Er wordt catering voorzien

De activiteit gaat door in de bar en de vergaderruimtes van het Regenbooghuis (Kolenmarkt 42 – 1000 Brussel) – Vlakbij treinstation Brussel Centraal.

 

De doelstellingen van deze activiteiten zijn onder andere:

  • De mogelijkheid bieden om aan de LGBT asielzoekers een netwerk op te bouwen onder gelijken.
  • Het dedramatiseren van hun seksuele oriëntatie, gezien die in hun land van origine meestal  als een misdaad gezien wordt en zwaar gestraft.
  • De deelnemers initiëren en helpen met het praten over hun seksuele geaardheid en dit op een vlottere en serene manier. Zowel in deze besloten kring maar ook bruikbaar voor tijdens hun interview.
  • De deelnemers informeren over de Belgische wetgeving op vlak van discriminatie of agressie met homofoob of transfoobkarakter.
  • De kans bieden aan de deelnemers om op z’n minst één keer per maand in een veilige omgeving te zijn zonder de angst om ver- of beoordeeld te worden wat niet altijd mogelijk is in een opvangcentrum, gezien  de culturele, religieuze of maatschappelijke druk
  • De deelnemers doorsturen naar specifieke organisaties afhankelijk van hun nood of waar ze momenteel verblijven.