MerhaBar presents : Justice and Protection for All

vrijdag, mei 17, 2019 - 19:30
Le Space- Sleutelstraat 26, 1000 Brussel
Author: 
Merhaba
Availability: 
Open

 

De MerhaBar nodigt je uit om in het kader van de Internationale Dag Tegen Homo / Bi / Transphobie op 17 mei 2019 een warme en boeiende avond met ons door te brengen.

Deze editie staat in het teken van "Justice and Protection for All". Veiligheid en rechtvaardigheid zijn belangrijke thema’s die elke burger bezighouden. Zij omvatten talrijke aspecten, waaronder de garantie van een vast inkomen, welzijn, kwalitatieve en duurzame huisvesting, het uitoefenen van rechten, … en meer.

Het idee van een wereld zonder onrecht is mooi, maar het is verre van een realiteit voor iedereen. Deze gedachte doet een aantal vragen rijzen: is dit wel realistisch? Moeten we onrechtvaardigheid bestrijden? Is het verlangen naar een veilig, eerlijk en rechtvaardig leven niet het recept van een leven vol conflicten en lijden? En hoe gaan we om met dit gevoel van onrecht?

Ieder van ons wordt/ werd reeds geconfronteerd met onrechtvaardigheid, hetzij binnen de eigen familiekring, in liefdes- en vriendschapsrelaties, of op het werk, ... kortom, in het dagelijks leven.
Op 17 mei zullen we, samen met onze gastspreker Jonas Slaats, theoloog-schrijver-vredesactivist, ons nader over deze prangende vragen buigen vanuit een spirituele invalshoek.

 

Aansluitend op de gespreksavond volgt een Iftar rond 21u30 (avondmaal in deze maand van de Ramadan). Schrijf je dus in vóór 16 mei via info@merhaba.be of per sms of bel naar 0483 091007

 

 

Merhaba wordt gesteund door De Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Stad Brussel.  De maandelijkse MerhaBar is mogelijk dankzij de steun van de Stad Brussel, en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.