Kick-off Vrouwenlente: Message to my mother

donderdag, maart 1, 2018 - 18:00
De Vaartkapoen, Schoolstraat 76, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Availability: 
Open

 

De Vrouwenlente, dat is een jaarlijks festival van een maand lang waar vrouwen uit Brussel en daarbuiten zich engageren voor meer ontmoetings- en verbindingsmomenten door het organiseren van debatten, documentaires, concerten en nog veel meer!

De Kick-off wordt gegeven tijdens een bruisend netwerkmoment waar we vrouwen van alle generaties en origines samenbrengen. Samen met iedereen aanwezig, reflecteren we die avond over een dialoog die soms moeizaam verloopt: die tussen oudere en jongere generaties vrouwen en meisjes met een migratieachtergrond. We doen dit aan de hand van fragmenten uit de documentaire “Message to my mother” –  die gemaakt wordt in het kader van een intergenerationeel project waaraan verschillende organisaties* deelnemen.

 

Programma:

18u15   

Onthaal + verrassing

19u     

Intergenerationeel panelgesprek over vrouwen, opvoeding, seksualiteit en migratie: hebben ouders nog vat op hun kinderen? Welke spanningen levert het opvoeden in een migratiecontext? Delen vrouwen uit verschillende generaties dezelfde waarden? Hoe zit het met de communicatie tussen ouders en hun kinderen? Zijn er geheimen, taboes? Welke strijd leveren moeders en hun dochters in onze patriarchale maatschappij?

20u     

Receptie met eten en drank

Deze avond is een voorproefje voor het weldra lanceren van de documentaire, waarvoor jullie bij deze alvast hartelijk zijn uitgenodigd!

Reservaties/réservations : devaartkapoen@vgc.be of 02 413 04 10
organisatie: Merhaba ism GC De Vaartkapoen
*vzw/asbl Inaya, Arte Nativa, GC De Vaartkapoen, GO! Atheneum Etterbeek