Film "Roots & Wings" in het kader van IDAHOT

dinsdag, mei 16, 2017 - 19:30
Muntpunt, De Wolken +5, Munt 6 - 1000 Brussel
Availability: 
Open
Film "Roots & Wings" in het kader van IDAHOT
 
 
"Kinderen zijn een geschenk van God. Maar een geschenk, dat neem je zoals het is. En je moet hen onderhouden, er zorg voor dragen, hen helpen om te leven en om te zijn wie ze zijn. Want er is niets ergers dan de dood en niets ergers dan ouders die hun kinderen verliezen" - Hassan Jarfi
 
Met "Roots & Wings" brengt regisseur Christopher Daley het verhaal van een aantal jonge mensen die er in een niet evidente context in slagen om hun vleugels uit te slaan en zichzelf te zijn, zonder daarbij hun roots te verloochenen. "Roots & Wings" gaat over dromen en verlangens, over familiale verbondenheid en liefde, over de moeilijkheden waarmee vele personen met een migratieachtergrond en holebi's geconfronteerd worden, maar vooral ook over hoe ze daarmee omgaan.  De documentaire snijdt op een ingetogen manier een onderwerp aan dat niet altijd gemakkelijk ter sprake wordt gebracht. Het is een genuanceerde, hoopvolle en voor velen herkenbare prent die de geportretteerden in alle aspecten van hun zijn in beeld brengt.
 
Na de vertoning gaat jounaliste Hasna Ankel in gesprek met ervaringsdeskundigen Musti en Yasmina en seksuologe en therapeute Semiye Tas.
 
Roots & Wings (2013, 43 min.)
Regisseur: Christopher Daley
Taal: Frans/Nederlands, Nederlands/Frans ondertiteld
 
  • Waar? Muntpunt, De Wolken +5, Munt 6, Brussel 1000
  • Prijs? Gratis
  • Inschrijven: klik hier
Naar aanleiding van de*Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie
 
Muntpunt i.s.m. Merhaba